Intressant läsning från IG’s morgonrapport idag:

Månadsskifteseffekten är de flesta bekanta med som läser morgonrapporten. Detta är en av några få säsongseffekter som verkligen har en edge för kortsiktiga traders. Enligt en studie av vår samarbetspartner E2 Trading uppgår den årliga snittavkastningen för OMXS30 på 9.95 procent mellan 1987 och 2013. Enbart den första börsdagen på måndagen har givit en årlig avkastning på 4.07 procent vilket motsvarar cirka 46 procent av den årliga utvecklingen i OMXS30. Den sista och den första börsdagen har tillsammans givit en utveckling som uppgår till 6.27 procent, vilket motsvarar ungefär 70 procent av den årliga utvecklingen för OMXS30.

Jag har ju skrivit lite om månadsskifteseffekten tidigare och som sagt det är något man skall ha med i tankarna när man till exempel månadssparar. Även intressant strategi att bara vara investerad den första och sista dagen varje månad.

Ett annat intressant fenomen är sommarstiltjen som går att läsa lite mer om här.

/Jonas

Email this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook